2012. július 19., csütörtök

Aranysárga zöldségkrémleves


Bevásárlólista:
2 fej vöröshagyma
1 ek. kókuszzsír vagy kacsazsír
70 dkg reszelt sárgarépa
1,5 liter víz
2 dl adalékmentes, tiszta kókusztej (pl. Aroy-D, Real Thai)
1-1  tk. őrölt gyömbér, kurkuma, őrölt római kömény
½ citrom leve
1 ek. só
bors ízlés szerint
1 zacskó sós, pörkölt kesudió (elhagyható)

1. lépés
A kókuszzsíron pároljuk meg az aprított hagymát, adjuk hozzá a sárgarépát, és néhány percig pirítsuk őket.

2. lépés
Öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a fűszereket, a citromlevet, és fedő alatt mérsékelt tűzön főzzük össze.

3. lépés
Kb. 10-15 perc főzés után botmixerrel turmixoljuk krémlevessé.

4. lépés
Keverjük hozzá a kókusztejet, és forraljuk fel újra.

5. lépés
Szórjuk bele petrezselyemlevelet, vagy ízlés szerint egyéb zöldfűszereket.

6. lépés
Tálaláskor levesbetétként pörkölt kesudiót szórjunk a tányérba.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése