2012. július 18., szerda

Céklás pulykafasírt

 Ezt a fasírtot csak azok nem fogják szeretni, akik a céklát amúgy sem szívesen eszik meg. Hihetetlenül finom húspogácsa, amely tele van valódi ízekkel és egészséggel!


Bevásárlólista 2 adaghoz:
20 dkg főtt, reszelt cékla
2 szál újhagyma vékonyra szeletelve
5 dkg darált grana padano vagy parmezán sajt (kihagyható)
10 dkg darált pulykacomb
1 tojás
5 dkg mandulaliszt (opció: mandula, dió megőrölve)
2 ek. apróra vágott kapor
2 ek. apróra vágott petrezselyem
só, bors
zsiradék a sütéshez, pl. libazsír, kókuszzsír

Minden daraboláshoz, őrléshez, reszeléshez aprítógépet használok, tökéletesen működik a húshoz, sajthoz is.



1. lépés
A megmosott céklát héjastul csomagoljuk be alufóliába, minden darabot külön-külön. Így megmarad az élénk színe is a vízben való megfőzéssel ellentétben. Süssük meg a sütőben (kb. 180 fokon 25 percig tart). Ellenőrizzük a puhaságát úgy, hogy egy tűt beleszúrunk az alufólián keresztül, így nem kell kicsomagolni sem.


2. lépés
A céklákat ezután hámozzuk meg, és reszeljük le. 


3. lépés
Keverjük össze a hozzávalókat. Ha túl lágynak érzed, egy kevés mandulalisztet tehetsz még hozzá.


4. lépés
Forrósítsunk fel zsiradékot egy serpenyőben, vizes kézzel formázzunk kis golyókat a masszából, és mérsékelt tűzön süssük pirosra mindkét oldalát.

 Tipp: házi majonézt keverhetsz hozzá, és friss salátával tálald.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése