2012. július 23., hétfő

Grillezett zöldfűszeres lazac mandulás-szerecsendiós brokkolival


Bevásárlólista 2 adaghoz:
15 dkg lazacfilé
1 ek. vegyes zöldfűszer (pl. petrezselyem, kapor, kakukkfű)
 3 ek. zsiradék (pl. kókuszszír)
 45 dkg mirelit brokkoli
½ ek. reszelt szerecsendió
2 ek. szeletelt mandula
tálaláshoz ½ citrom

1. lépés
A halat sózzuk meg, panírozzuk egy kis zöldfűszer-keverékbe, aztán 1 ek. kókuszzsíron és mérsékelt lángon süssük ropogósra.

2. lépés
A brokkoli rózsákat egy kizsírozott tepsiben terítsük szét, sózzuk meg, reszeljünk rá szerecsendiót, és szórjuk meg a tetejét szeletelt mandulával. Lefedve 180 fokon a sütőben pároljuk kb. 15 percig. Utána vegyük le róla a fedőt, és pirítsuk meg kb. 5-10 perc alatt 200 fokon.

Tipp:
Friss citromgerezdekkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése