2012. július 17., kedd

Kakukkfüves harcsafilé wokban pirított zöldségekkel


Bevásárlólista 2 adaghoz:
25 dkg afrikai harcsafilé
2 ek. friss kakukkfű
5 ek. kókuszzsír
1 citrom
só, bors
50 dkg vegyes zöldségköret

1. lépés
A harcsafilét kiolvasztjuk (ha mirelit), besózzuk és rálocsoljuk egy citrom levét. Állni hagyjuk kb. 1 órán keresztül, majd megmossuk, leitatjuk róla a vizet.

2. lépés
A halat egyforma, kb. 4 centis szeletekre vágjuk, sózzuk, és aprított friss kakukkfűbe forgatjuk a két szélesebbik oldalát.

3. lépés
Forró zsiradékon mérsékelt lángon ropogósra sütjük.

4. lépés
Közben wokban megpároljuk, majd hirtelen lángon megpirítjuk a zöldségköretet. Citromgerezdekkel tálaljuk.

Tipp:
Frissen őrölt borssal szórjuk meg tálaláskor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése