2012. december 1., szombat

Színek a tányéron: Mit tud a SÁRGA?

Minden színnek saját rezgése van, a tápanyagoknak különböző színkódja, éppen ezért egyik nap jobban vágyhatunk piros, másik nap sárga vagy éppen fehér színű ételekre. A szín is ugyanolyan fontos az egészségünkre és hangulatunkra nézve, mint a tányérunkra kerülő táplálék. 

Nézzük, mit tud a SÁRGA!

A sárga színű ételek a legmagasabb rezgésszámmal rendelkeznek. Serkentő és eltávolító energiájuk miatt természetes méregtelenítőként is hatnak. Az éhgyomorra ivott narancslé segít az előző napról a szervezetben maradt salakanyagok gyorsabb eltávolításában. Fogyókúra esetében a leghatásosabb szín.
 


Sárga ételek például: friss gyömbér, sárgadinnye, sárga szilvák, paprika, citrom, grapefruit, banán, ananász, csillaggyümölcs, tojás, narancs, sárgarépa, mandarin, sütőtök, sárga- és őszibarack, kurkuma, curry, sáfrány.

 A sárga színnek önmagában is jelentős hatása van életünkre. Az élet napos oldalát szimbolizálja, ezért a legoptimistább szín.  A narancssárgát a távol-keleti filozófiában  szexualitást fokozó-gyógyító elemként tartják számon, a szakrális csakra (ágyék) színe. Segít a koncentrálásban, az optimista és közkedvelt emberek színe, összetartó erővel bír egy-egy társaságra is.

Ha azt szeretnénk, hogy derűs társasági élet legyen jelen konyhánkban vagy nappalinkban, fessük sárgára a falakat, vagy használjunk sárga függönyt, szőnyeget. Ez a szín nemcsak társaság-összekovácsoló és vendégmarasztaló szín, hanem elősegíti a méregtelenítést, fogyást is. Jó trükk, ha beszerzünk néhány sárga tányért, poharat, tálkát, hogy mindig szem előtt legyen ez a szín.


Folyt. köv. nemsokára azzal, hogy miért szeretjük annyira a csokoládét: vajon mit tud a BARNA?

forrás: Lilian Verner-Bonds: Színgyógyászat







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése