2013. június 25., kedd

A paleo étrend kiéhezteti a rákos sejteket!

KÖZÉRDEKŰ!!! MTI friss sajtóhír, a legfontosabbakat kiemelem belőle:


* A rák nem gyógyítható táplálkozással, ám az étrend támogathatja a testet a betegség elleni harcban. A dietetikusok ezért egyre gyakrabban javasolják a ketogén, azaz szénhidrátszegény étrendet. 

* A rákos sejteknek rengeteg cukorra van szükségük, és ha nem jutnak hozzá, létalapjukat veszítik el. 


* A daganatsejtek cukorfüggők.


* A cukor emésztésekor nagy mennyiségű tejsav is keletkezik, amely védi a daganatos sejteket és gyengíti az épeket, ezáltal lehetővé teszi, hogy a betegség tovább terjedjen a környező szövetekbe. 


* Az egyszerű cukor rengeteg "alapvető" élelmiszerben is megtalálható: a gabonafélékben, a tésztában, a rizsben, a burgonyában vagy a gyümölcsben. 


* A würzburgi klinika napi ötven gramm szénhidrátot ajánl, hogy az egészséges sejtek elkezdjék a zsírsavak hasznosítását, így a fő tápanyagszállítójuk ne a cukor, hanem a zsírsavak legyenek.

PALEO ÉTRENDET KÍVÁNOK MINDENKINEK <3


forrás: http://hvg.hu/egeszseg/20130624_Kiehezteti_a_rakos_sejteket_a_paleolit_di

3 megjegyzés:

  1. http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/rakbetegseg-es-cukor-a-rak-kieheztetesenek-strategiaja.php

    VálaszTörlés
  2. Szerbusz,
    Szeretnélek kérdezni a kókuszcukor kapcsán. Mik a paraméterei, ajánlod-e fogyasztásra a paleo étrendben és fogyókúrás időszakban.
    Nagyon köszönöm.
    Mona

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mona!
      A kókuszvirágcukrot nem ajánlom, a mézhez hasonlóan ugyan természetes anyag, de magas cukortartalma van. Kiválóan táplálja a narancsbőrt, nem segíti a fogyást, cukorfüggőséget erősít az agyban. A mézben található sok-sok pozitívum fellelhető pl. a propolisz kivonatokban is, édes sziruptól mentesen. A kókuszcukor nagyon finom, de aki nem tud mértéket alkalmazni nála (ld. agyra gyakorolt hatása, elég könnyű beleesni a csapdába), annál semmiképpen sem vezet előre a használata.
      Üdv:
      Reni

      Törlés