2014. május 1., csütörtök

A legfinomabb házi májkrém - csirkemájból, majorannával fűszerezve

Egy sportoló barátom szerint folyton gyúrós meg szálkásító kajákat készítek. Hát mit mondjak erre...? Gyanús lehetett volna, hogy nem az intenzív sporttól, hanem a sok paleo ételtől lettem izmosabb. És tényleg, csak a sport ezt nem intézte el korábban. 

Megmutatom, ez az ominózus gyúrós-kaja címet kiérdemelt fogásom: házi májkrémes szendvics. Igen, jól látod, a kenyér egy fél kaliforniai paprika. És így készítettem a májkrémet:

Hozzávalók 2 nagy adaghoz:

4 ek. kókuszzsír
20 dkg csirkemáj 
1/2 tk. őrölt majoranna
1 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors ízlés szerint
1 ek. dijoni mustár

A szendvicsalaphoz: 1 nagy kaliforniai paprika

1. lépés
Az alaposan megmosott, lecsöpögtetett csirkemájat a lebenyeknél vágjuk két részre. Sütés előtt érdemes papírtörlővel vagy szalvétával jól átnyomkodni leitatva ezzel a nedvességet. 

2. lépés
Egy serpenyőbe forrósítsuk fel a kókuszzsírt, és mérsékelt lángon folyamatos kevergetés közben pirítsuk meg a májat a majorannával együtt. Ez csak 1-2 perc, nem több!

3. lépés
A tűzről lehúzva (!) a serpenyő tartalmához keverjük hozzá a zúzott fokhagymát is. Hagyjuk őket a serpenyő melegétől egy kicsit összepárolódni. 

4. lépés
Turmix- vagy aprítógépben dolgozzuk össze a sült májat és a többi hozzávalót. Ha nagyon száraznak tűnik, akkor adjunk még hozzá 2-3 ek. zsiradékot. (A kókuszzsírt olvasszuk fel előtte, vagy olívaolaj is mehet bele).

Érdemes frissen elfogyasztani mindet, úgy a legfinomabb. A kaliforniai paprikát vágjuk félbe, szedjük ki a magházat, és bőségesen töltsük meg a házi májkrémünkkel!

Tipp:
  • A 4. lépésnél adhatsz hozzá még 1 tk. frissen aprított snidlinget.
  • A máj egyébként romlandóbb étel, mint pl. a csirkemell, ezért hűtőbe téve 1-2 napnál tovább ne tároljuk.  
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése