A párommal hétvégén sokat sétáltunk az esti belvárosi forgatagban, és ahogy hazaértünk, azonnal nekiláttam egy valóban finom és az alapanyagokat a helyén kezelő forralt bor készítésének. Elárulom Neked is a receptjét, mi mindent raktam egy fazékba.
Elfelejtettem lefotózni, így a kép forrása: www.nzgirl.co.nz |
7 dl víz
4 rúd fahéj
1 ek. szegfűszeg
3 csillagánizs
4 cm gyömbér megtisztítva, lereszelve
2 narancs kifacsart leve
6 ek. eritrit
7 dl minőségi, száraz vörösbor
1. lépés: A vizet, a fűszereket és a narancslevet forrald fel fedő alatt mérsékelt lángon. Ez kb. 10 percet vesz igénybe.
2. lépés: Add hozzá az eritritet és a bort is. Kóstold meg közben, hogy Neked mennyi édesítésre van szükséged. Lehet, hogy kevesebb, lehet, hogy több kell majd.
3. lépés: Fedő nélkül főzd össze a forralt bort kb. 2-3 perc alatt.
Tipp:
- Ha bor nélkül készítenéd, akkor helyetttesítheted ezt az alapanyagot pl. hibiszkusz- vagy vörösáfonya teával. Erős teát készíts!
- Ha alkoholosabb italra vágysz, akkor hagyd ki a 3. lépést.
- Ezt a vörösbort használtam hozzá: Gere Attila Villány Portugieser 2013, kb. 1.500 Ft egy palack ára. Te is hasonló árkategóriától válassz bort a minőség érdekében.
"Ha alkoholosabb italra vágysz, akkor hagyd ki a 3. lépést."
VálaszTörlésHa eleget kóstolgattad a 2. lépésben, úgyis kihagyod a 3.-at. :D