2015. január 19., hétfő

Család kedvence serpenyős egytálétel

Ezt a szezonális és egyszerű, de nagyszerű fogást készítettük el Nyíregyházán, múlt pénteken, amikor a kizárólag helyi termékeket felkaroló Kosár Közösség vendége voltam. Íme, a recept, készítsd el Te is, minden kapható most hozzá a piacon, hentesnél!


Hozzávalók 2 adaghoz:


45 dkg vegyes zöldség, pl. sütőtök, gomba, cékla, brokkoli
8 dkg hagyományos füstölésű húsos szalonna apró kockákra vágva
1 fej lilahagyma felkarikázva
8 dkg hagyományos füstölésű kolbász felkarikázva
0,5 tk. őrölt kömény
0,5 tk. pirospaprika
1 tk. kakukkfű
2 tojás felverve
2 dkg kemény sajt (pl. parmezán, pecorino, grana padano, stb.)

1.  A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, és ha szükséges - pl. a brokkolit, céklát - lobogó vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük.

2. Egy lefedhető serpenyőben mérsékelt lángon, gyakori kevergetés közben kiolvasztjuk a szalonnakockák zsírját, és aranybarnára pirítjuk rajta a hagymaszeleteket. Rátesszük a kolbászkarikákat, majd a zöldségdarabokat és a fűszereket is.

3.  Fedő alatt mérsékelt lángon puhára pároljuk a zöldségeket. Vizet nem szükséges aláönteni, a fedő alatt a zöldségek engednek egy kis levet. 

4. Erős lángon összeforgatjuk a felvert tojásokkal az egytálételt, megszórjuk a sajttal, és hagyjuk ráolvadni. Frissen, melegen fogyasztjuk. 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése