A spárga már nem sokáig kapható, teszteld le minél hamarabb!
Hozzávalók 2 adaghoz:
1 csomag zöldspárga
2 közepes új karalábé
Tényleg ennyi! Még sót sem raknék rá, annyira zamatosak a szezonban érett, friss, ropogós zöldségek.
Amire viszont feltétlenül szükséged lesz: éles kés, és ha van, julienne szeletelő.
A "zöldborsó" ízű zöldspárga köretet így készítettem:
- Beáztattam a spárgafejeket 1 percre hideg vízbe, és alaposan megrázogattam, hogy az esetleges homokszemcséket kimossam belőlük.
- A szárak végén a fás részt (ez alulról kb. az 1/4 része) levágtam.
- A többit apró korongokra felszeleteltem.
Az üvegtésztára hasonlító zsenge karalábétésztát így készítettem:
- Meghámoztam a karalábét, és nagyobb szeletekre vágtam, majd julienne szeletelővel gyufaszálnyi vastagságúra aprítottam.
- Ez a "tészta" nagyon jól passzol a szaftos pörköltökhöz, currys halakhoz, tenger gyümölcseihez.
- Próbáld ki így is!
Jó étvágyat és további csodás napot!
Reni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése