2015. október 17., szombat

A nagysikerű mákos-szilvás pitém



Nem tartalmaz üres kalóriákat, mégis édes finomság desszertként vagy reggelire. Magas rosttartalma miatt meglepődve fogod tapasztalni, mennyire laktató! Egy kis méregtelenítéshez is a legjobb választás.

Hozzávalók:
25 dkg őrölt mák
4 ek. eritrit 
1 jonatán alma reszelve
2 dl víz
3 tojás
10 dkg érett, magvaváló szilva (pl. besztercei)


1. A mákot keverd össze az eritrittel és a reszelt almával, add hozzá a vizet, és utána egyenként a tojásokat is.

2. Simítsd a tésztát egy szilikonos (vagy ha az nincs otthon, akkor kizsírozott, sütőpapírral kibélelt) tepsibe, és a tetejére sorakoztasd fel a vékony cikkekre vágott szilvaszeleteket.

3. Süsd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 percig. Kihűlés után szeleteld fel. 

Tipp:
·         Ideális nassolnivaló fogyáshoz, méregtelenítéshez a paleo étrenden belül is. Az őrölt mák egyik jellemzője, hogy alaposan kitakarítja a bélrendszerben esetlegesen letapadt méreganyagokat.
·         A mák bélgyulladás (például Crohn-betegség, irritábilis bél-szindróma) esetén nem javasolt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése