2015. október 17., szombat

Almás-szilvás-körtés csokipuding

Sokféle finom szezonális gyümölccsel ajándékoz meg bennünket az ősz. Ezekből egy gyorsan elkészíthető, vegyes gyümölcsös csokipudinggal kedveskedek most Neked, remélem, ízlik majd!



Hozzávalók 2 adaghoz:
3 dl kókusztej
2 ek. eritrit
1,5 ek. holland vagy szerencsi kakaópor
1 ek. étkezési zselatin
1 közepes jonatán alma
1 vilmoskörte
4 szem magvaváló szilva (pl. besztercei)

 


1. A gyümölcsöket most meg, szedd ki a magházat / magjukat, és darabold fel kisebb kockákra.

2. Öntsd a kókusztejet és az eritritet egy lábasba, és langyosítsd fel kézmeleg állapotra, majd keverd hozzá a kakaóport is.

3. Vedd le a tűzhelyről a lábast, és keverd el benne alaposan a zselatint.


4. A gyümölcsöket vegyesen oszd el 2 üvegpohárban, és öntsd fel a csokipudinggal. 

5. Hűtőben kb. 30 perc alatt megdermed a desszert, de akár egy éjszakára kint is hagyhatod a konyhapulton. 

Látványos, ugyanakkor egyszerű és gazdaságos vendégváró desszert is! Jó étvágyat hozzá!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése