2016. október 18., kedd

Garnélás turbó saláta - edzés után

Na, így néz ki az én „protein szeletem” edzés után. Friss, ropogós, zamatos, finom, cukor-, glutén-, laktóz-, tejtermék-, tartósítószer-, adalék- és zsírpárnamentes. Egy dolog azonban bőségesen van benne: hedonizmus!!!! 


GARNÉLÁS TURBÓ SALÁTA EDZÉS UTÁN 


Hozzávalók 1 adaghoz:
10 dkg tengergyümölcsei mix*
10 dkg friss zöldsaláta felcsíkozva (én itthon termett rukkolát használtam)
10 dkg paradicsom kockára vágva
3 dkg póréhagyma felkarikázva
2 ek. extraszűz olívaolaj
2 tk. frissen facsart citromlé
só, frissen őrölt bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:
1. A tenger gyümölcsei mixet – mivel Magyarországon ezt leginkább mirelit formában tudod beszerezni, ezért – tedd lábasba, önts rá hideg vizet, és közepes fokozatú tűzön főzd kb. 3 percig. Ezalatt kiolvad, és már le is szűrheted.
2. Ezalatt keverd össze egy nagy tálban az előkészített, felaprított zöldségeket, add hozzá az olajat, a citromlevet is. A leszűrt tenger gyümölcseit keverd bele a salátába, végül sózd és borsozd ízlés szerint. 


TIPP: Tovább gazdagíthatod a salátádat például 1 ek. tökmagolajjal, 1 tk. balzsamecettel, 1-2 dkg reszelt parmezánnal, adhatsz hozzá olajbogyót, kapribogyót, bazsalikom- vagy éppen petrezselyemlevelet. 



* vagy csak garnélarák, vagy csak kagyló, vagy ugyanennyi tengeri halfilé roston sütve, feldarabolva


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése