Ez itt álmaim
krumplisalátája friss, hazai édesburgonyából, egy jó
Hozzávalók 3-4
adaghoz:
60 dkg édesburgonya meghámozva, 4*4 cm-es kockára vágva
1 adag házilag készített majonéz*
3 ek. natúr paradicsomlé (sűrű, pl. Spar saját márkás)
3-4 szelet póréhagyma
1 friss rozmaringág levelei felaprítva
1.
A felkockázott édesburgonyát sós lobogó vízben
főzd puhára, majd szűrd le és hűtsd ki.
2.
Ezalatt a majonézt keverd ki, és add hozzá a
többi hozzávalót.
3.
A szószt keverd át a krumplival, és ha kibírod
még egy kicsit, hogy nem eszel belőle, akkor min. 1 órára tedd hűtőbe, hogy
igazán összeérjenek az ízek.
* Így készítsd el a házi majonézt!
Hozzávalók 1 deciliterhez:
1 friss tojás sárgája
1 csipet só
1 tk. dijoni mustár
1 dl paleolaj vagy extraszűz olívaolaj
néhány csepp citromlé
1.
A tojássárgáját kézi vagy gépi habverővel keverd
ki a sóval és a mustárral.
2. Vékony
sugárban, folyamatos keverés mellett adagold hozzá az olajat is.
3.
Végül ízesítsd citromlével. Tálalás előtt
érdemes behűteni, úgy finomabb.
Jó étvágyat hozzá!!! Írd majd meg, hogy ízlett :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése