2016. november 1., kedd

Álmaim krumplisalátája

Ez itt álmaim krumplisalátája friss, hazai édesburgonyából, egy jó
paradicsomos-rozmaringos öntettel, kevés póré- és lilahagymával, tegnap este kísérleteztem ki. Éhesen jönnek a legjobb ötletek.

Hozzávalók 3-4 adaghoz:
60 dkg édesburgonya meghámozva, 4*4 cm-es kockára vágva
1 adag házilag készített majonéz*
3 ek. natúr paradicsomlé (sűrű, pl. Spar saját márkás)
2-3 szelet lilahagyma apró kockára vágva
3-4 szelet póréhagyma
1 friss rozmaringág levelei felaprítva

1.       A felkockázott édesburgonyát sós lobogó vízben főzd puhára, majd szűrd le és hűtsd ki.
2.       Ezalatt a majonézt keverd ki, és add hozzá a többi hozzávalót.
3.       A szószt keverd át a krumplival, és ha kibírod még egy kicsit, hogy nem eszel belőle, akkor min. 1 órára tedd hűtőbe, hogy igazán összeérjenek az ízek.

* Így készítsd el a házi majonézt!
Hozzávalók 1 deciliterhez:
1 friss tojás sárgája
1 csipet só
1 tk. dijoni mustár
1 dl paleolaj vagy extraszűz olívaolaj
néhány csepp citromlé

1.       A tojássárgáját kézi vagy gépi habverővel keverd ki a sóval és a mustárral.
2.       Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett adagold hozzá az olajat is.
3.       Végül ízesítsd citromlével. Tálalás előtt érdemes behűteni, úgy finomabb.



Jó étvágyat hozzá!!! Írd majd meg, hogy ízlett :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése