2016. december 23., péntek

Egy habkönnyű vaníliás-almás pite kuglófnak álcázva

Ez a desszert egy álom! Ugyan gyorsan, ügyesen kell elkészíteni, de a végeredmény megéri az odafigyelést. Ha még nem készítettél hasonló süteményeket, tarts egy főpróbát, és teszteld előre, hogyan fog sikerülni. Így kedvedre falatozhatsz belőle már a próba alkalmával is. 

Elkészítési idő: 35 perc 

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók 2 személyre:
2 dkg kókuszliszt
4 gramm sütőpor
½  tk. vanília
20 dkg alma lereszelve
4 db tojás
3 dkg eritrit
csipet só
1 ek. kókuszliszt a tálaláshoz

  1. Mindent készíts elő a fentiek szerint, és kapcsold be a sütőt 160 fokra.
  2. Keverd össze a kókuszlisztet, a sütőport és a vaníliát.
  3. Reszeld le az almát.
  4. Válaszd szét a tojásokat, ügyelj arra, hogy a fehérjébe ne kerüljön a sárgájából.
  5. A tojássárgáját keverd el 2 dkg eritrittel.
  6. Fontos: a fehérje felverésétől számítva kb. 1 perced van erre, hogy ne essen össze a tészta, addig be kell jutnia a sütőbe, ezért ezt hagyd az előkészület végére. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval és 1 dkg eritrittel habverő vagy robotgép segítségével verd kemény habbá.
  7. A tojásfehérje habhoz óvatosan keverd hozzá a fentieket egyenként: eritrites tojássárgája, lisztes keverék, végül a reszelt alma.  
  8. Muffinformák, kisméretű sütőformák illetve sütőedények a legjobbak a sütéshez, abba töltsd a tésztát. Ne nyomkodd, finoman egy evőkanállal töltsd bele, és hagyd magától szétterülni.
  9. 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben középső állásban kb. 25 perc alatt készül el. Gyufaszállal teszteld, ha beleszúrod, és nem ragad rá tészta, akkor kész.



TÁLALÁSI TIPP: A tetejét tálalás előtt egy teaszűrőn keresztül ütögetett kókuszliszttel hintsd meg, mintha porcukroznád.  


Hasonlóan finom, egyszerű, de nagyszerű receptekért
iratkozz fel hírlevelemre itt!

*************************************


COPYRIGHT © POSTA RENÁTA, 2016  
A tartalom és a fotó szerzői jogvédelem alatt állnak, így azt a szerző írásos engedélye nélkül egyéb helyen közzétenni tilos. Kizárólag a szerző előzetes
írásos engedélyével használható fel. KONTAKT: paleo.postareni@gmail.com 


1 megjegyzés: