Ha vágysz valami könnyű édességre, ezt ne hagyd ki a repertoárból. Isteni finom, ráadásul csupa zsírpárnamentes nyalakodás!
(ez az étvágyadtól függ):
2 dl víz
1 dl kókusztej
3 ek. eritrit
6 ek. kókuszreszelék
1 ek. őrölt fahéj
1 ek. étkezési zselatin
1. lépés Egy lábasban forrald össze a hozzávalókat
a zselatin kivételével.
2. lépés Hűtsd le a keveréket, és
amikor langyos, keverd benne csomómentesre a zselatinport is.
3. lépés Töltsd kisebb formákba vagy
tálkákba, és tedd hűvös helyre kb. 30 percre. Általában ennyi idő alatt dermed
meg.
4. lépés Kihűlés után azonnal
fogyaszthatod. A maradékot hűtőszekrényben tárold.
Tipp:
- A
zselatinpor a forralástól elveszíti kocsonyásító tulajdonságát, ezért kell
utólag hozzákeverni.
- Ha
az étkezési zselatint valami miatt nem szeretnéd használni, próbáld ki az
agar-agar növényi zselatinhelyettesítőt. Kövesd a csomagoláson található
arányokat (kevesebb kell belőle, mint az étkezési zselatinból). Bioboltokban,
távol-keleti boltokban, webshopokban tudod beszerezni.
*************************************
COPYRIGHT © POSTA RENÁTA, 2016
A tartalom és a fotók szerzői jogvédelem alatt állnak, kizárólag a szerző előzetes
írásos engedélyével használható fel. KONTAKT: renataposta@gmail.com
Fotók © Siményi Gergely, http://simenyi.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése