2016. december 20., kedd

Egy illatos, finom és gyors desszert: Fahéjpuding!

Ha vágysz valami könnyű édességre, ezt ne hagyd ki a repertoárból. Isteni finom, ráadásul csupa zsírpárnamentes nyalakodás! 


Hozzávalók 1 vagy 2 adaghoz 
(ez az étvágyadtól függ):  

2 dl víz
1 dl kókusztej
3 ek. eritrit
6 ek. kókuszreszelék
1 ek. őrölt fahéj
1 ek. étkezési zselatin


1. lépés  Egy lábasban forrald össze a hozzávalókat a zselatin kivételével.

2. lépés  Hűtsd le a keveréket, és amikor langyos, keverd benne csomómentesre a zselatinport is.

3. lépés  Töltsd kisebb formákba vagy tálkákba, és tedd hűvös helyre kb. 30 percre. Általában ennyi idő alatt dermed meg.

4. lépés  Kihűlés után azonnal fogyaszthatod. A maradékot hűtőszekrényben tárold.


Tipp:
  • A zselatinpor a forralástól elveszíti kocsonyásító tulajdonságát, ezért kell utólag hozzákeverni.
  • Ha az étkezési zselatint valami miatt nem szeretnéd használni, próbáld ki az agar-agar növényi zselatinhelyettesítőt. Kövesd a csomagoláson található arányokat (kevesebb kell belőle, mint az étkezési zselatinból). Bioboltokban, távol-keleti boltokban, webshopokban tudod beszerezni.

Hasonlóan finom, egyszerű, de nagyszerű receptekért


*************************************

COPYRIGHT © POSTA RENÁTA, 2016  
A tartalom és a fotók szerzői jogvédelem alatt állnak, kizárólag a szerző előzetes
írásos engedélyével használható fel. KONTAKT: renataposta@gmail.com 

Fotók © Siményi Gergely, http://simenyi.hu/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése